Veelgestelde vragen over aankoop en verkoop van 2dehands merkkledij

You are here

Veelgestelde vragen

Waarom kledij verkopen bij Second Life?

Trendy, hedendaagse 2dehands merkkleding: fris gewassen en in perfecte staat. Dit wil zeggen dat de kledij geen enkel spoor van gebruik mag vertonen en maximum 2 jaar oud mag zijn. Oudere en versleten kledij horen niet thuis in onze trendy tweedehandswinkel.

Second Life bepaalt de prijs en hanteert correcte inkoopprijzen. Wij zoeken de originele nieuwprijs op via het internet en raadplegen de officiële websites van de merken.

Wij houden rekening met verschillende factoren om de prijs te bepalen: onder andere de staat van het artikel, 'bouwjaar' en vraag&aanbod. Door onze jarenlange ervaring weten we ook welke kledingstukken onze vaste klant op de kop willen tikken.

We nemen per jaar een 22.000 stuks aan en verkopen meer dan 90% van de ingenomen kledij. Wij werken ook met een zeer transparant systeem: als verkoper kan u inloggen op onze website (via klantdeel) en ziet u zowel de aankoopprijs als verkoopprijs van uw binnengebrachte kledij. U kan ook steeds meevolgen welke kledij is verkocht. De uitbetaling gebeurt wanneer de kledingstukken zijn verkocht.

 De kledij die je binnenbrengt, hangt hier in consignatie en dit is volledig gratis. Wat doen wij dan allemaal gratis voor u? Wij screenen en prijzen de kledij en voorzien alle kledij van een anti-diefstal label. De kledij hangt mooi uit in onze winkel per maat en kleur. En wij gaan zelf nog iets verder: Onze volledige voorraad staat online op onze website en wij posten elke dag ook meer dan 50 foto's op onze website en facebookpagina. Enkel indien u vroegtijdig uw kledij komt afhalen, reken wij 10% administratiekosten aan.

Die kan elke klant afhalen tot 1 maand na de vervaldatum. Die datum staat duidelijk vermeld op uw inname borderel. Na die datum gaat deze kledij naar een goed doel. Wij zenden al onze kanten steeds een herinneringsmail. Welk goede doel steunen wij? 'Chez Nous' in de Marollen  te Brussel die daklozen steunt.  

Kledij die niet in aanmerking komt om in onze 2de hands winkel te verkopen, dient u binnen 1 maand na inbreng terug af te halen. Daarna gaat niet afgehaalde kledij naar een goed doel. Welk goede doel steunen wij? Chez Nous in de Marollen te Brussel die daklozen steunt.  

Wij verkopen alle hedendaagse en trendy merken. Onze klanten zijn steeds op zoek naar: Caroline Biss - Elisabetta Franchi - First - Filou - Julia June - Maan - Marccain - Lee & Me - Natan - Paule Ka - Pinko - Max & Co - Valentino Red - Ralph Lauren. Wij hebben meer dan 200 merken in ons aanbod. Als u twijfelt, mail of bel ons gerust.

Elke klant heeft een eigen klantnummer en login. Wij werken ook met een zeer transparant systeem: als verkoper kan u inloggen op onze website (via klantdeel) en ziet u zowel de aankoopprijs als verkoopprijs van uw binnengebrachte kledij. U kan ook steeds meevolgen welke kledij is verkocht. De uitbetaling gebeurt wanneer de kledingstukken zijn verkocht.

U komt gewoon langs bij ons in de winkel met uw klantnummer en paswoord en wij betalen u onmiddellijk uit. Is het uit te betalen bedrag hoger dan 200 euro dan graag een seintje vooraf. Uit veiligheidsredenen beperken wij cash geld in de winkel.

U bent al klant:  u kan elke dag uw kledij afzetten in onze tweedehands winkel in de Wallenstraat 19 - Roeselare. Dit kan in een plastic tas/wasmand of doos. U kan uw kledij wel NIET OP KAPSTOKKEN binnenbrengen. Bent u nog géén klant? Graag een afspraak zodat we genoeg tijd kunnen voorzien om onze werking uit te leggen.
Wij benadrukken ook dat versleten en oude kledij niet thuis hoort in onze moderne tweedehandswinkel.  

Wij zijn een enthousiast team die uw kledij met veel respect als nieuw behandelen. We hebben meer dan 35 jaar expertise in de 2dehands branche, maar geloven ook in de nieuwe manier van verkoop via onze website en facebook. Ons motto is Beautiful Clothes Should Be Loved Again!

 

Waarom kledij aankopen bij Second Life?

Mooie recente merkkledij en unieke designerstukken vind je voor een fractie van de nieuwprijs. Zo kan je met minder budget veel meer variatie hebben in jouw garderobe en wel van uitstekende kwaliteit. Reeds gedragen? Ja, maar dat zal je bij de streng gescreende kledij bij Second Life niet zien. Een dame of heer met smaak heeft dit kledij vol enthousiasme aangekocht;daarom onze Slogan: Beautiful Clothes Should Be Worn Twice  

U bent hier altijd vrijblijvend welkom om te snuisteren en te passen. Onze vaste klanten komen meerdere malen per week langs, soms ook gewoon om een babbeltje te slaan. Wij dringen ons nooit op en alleen als u 100% zeker bent van uw aankoop zijn wij tevreden. Veel langskomen is dus de boodschap tot succes.

Elke week screenen wij gemiddeld 600 kledingstukken die we dan nog dezelfde dag in onze winkel hangen. Een ruim en sterk variërend aanbod dus met elke week niewe 2de hands merkkleding aan een zeer scherpe prijs. Enkel in de maanden juni en december aanvaarden wij geen nieuwe kledij meer. Wij volgen het modeseizoen en ook bij ons vind je dus solden tijdens januari en juli. 

Wij hebben meer dan 200 merken in ons bestand. Topmerken die we momenteel binnen hebben zijn Elisabette Franchi, Il Gufo, River Woods, Scapa, Liu Jo, M Missoni, Paule ka en zoveel meer.

Gemiddeld hebben we rond de 2500 stuks i vooraad. Jaarlijks passeren er zo'n 20.000 hippe 2dehands kledingstukken over onze toonbank.

Gemiddeld is tweedehands merkkleding 75% tot 80% goedkoper dan de nieuwprijs. Ja, u leest het goed! Een kleedje van Natan kost bij Second life 95-135 euro, een blouse van River Woord 16 - 27 euro en een blouse van Liu Jo 16,6-27 euro.

Jazeker, u belt of mailt ons en wij kijken of het kledingstuk nog vrij is. Indien het kledingstuk nog in voorraad is, verzenden wij het pakket via B-Post. De verzendingskosten bedragen 4,5 euro en 6 euro zijn voor rekening van de koper.

Nieuws van onze winkel

  • 23 November 2014
  • Post by lieven
  • 0 Comments
Wist je dat

Vermijd een chemische reactie bij je favoriete lakpumps. Plaats de schoenen zeker niet tegen elkaar en bewaar ze met wat wit zijdepapier in de doos. gemaakte vlekken kan je helaas niet meer verwijderen

read more ›

Second Life

Second Life Tweedehands Brandstore in Roeselare. Tweedehands merkkledij Dames Heren Kinderen. Aankoop en verkoop van tweedehandskleding. 

Openingsuren

Maandag
9:30 - 12:00 en 13:30 18:00
Dinsdag tot zaterdag : doorlopend open van 9:30 tot 18:00

Nieuws